AKU ,MAMA DAN IKBN PERETAK

9/8/2015

malam semakin meninggi , pagi menyahut kembali .. ahad , masih lagi dihujung-hujung nyawal , jadi satu tanda  tanya kenape hati memaksa aku untuk menari-narikan jari . mungkin hati lebih memahami ape yang perasaan aku rasakan, selalunya tgan melakukan apa yang terlintas diotak .. jadi pagi nie, tanpa sedar aku melakar perasaan yang terbuku dalam hati aku ..

RINDU, mungkin tu yang aku rasakan .. pertama kali berjauhan dengan jarak 3 negeri buatkan jiwe aq selalu gundah .. apa khabar bondaku dikampung?? semoga ALLAH selalu memeliharanya atas segala kezaliman dan kesulitan .. adanya aku kat sini sekali gus memacah rekod tradisi dalam keluarga bila aq yang pertama belajar sejauh ini ..  namun bukan untuk dibangga dengan rekod ini , yang harus aku ceritakan adalah derita bila berjauhan dengan keluarga . apa yang ada difikiranku sejurus mengganggu pembelajaran aku kt sini adalah mama, saban hari suara mama menjadi satu perisai untuk aku .. kadang aku menanggis keran ingin selalu berborak bersama, yer aq rindukan dye .. kerana air mukanya setalah aku menerima panggilan sambungan tahap di negeri orang seolah-olah tak seceria selalu. tapi aku berkeras .. ini adalah peluang untuk ku.


di hening pagi ini aku berdoa semoga aku diberikan kekuatan ,ketabahan untuk teruskan langah ini,hanya kali ini semoga pengobanan mama membuat keputusan untuk lepaskan aku kali ini adalah pengorbanan yang dibalas kelak.CITA CITA KU AKAN  TERCAPAI DEMIMU . 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

sejarah MAKAM HABIB NOH